Helsingborg, Sweden
Warning: Undefined array key "title_background_video_overlay" in /customers/4/7/3/simplegroup.se/httpd.www/wp-content/themes/thegem-elementor/functions.php on line 1419

Skapa en attraktivare skola

När Stiftelsen Bladins skolor behövde hjälp att lyfta sina skolor för att locka till sig de bästa pedagogerna så kontaktade de Simple Group.

Kund

Stiftelsen Bladins Skolor

Datum

Maj - September 2021

Vad?

Employer Branding & Videoproduktion

Utmaning

Stiftelsen Bladins skola grundades 1969 för att säkra skolans ekonomi. Stiftelsen är än idag huvudman för skolan.

Bladins skola är en fristående skola i Malmö som drivs som en icke vinstdrivande stiftelse, vilket betyder att eventuellt överskott återinvesteras i kärnverksamheten. Stiftelsen består av fyra olika verksamheter – förskola, grundskola, internationell skola och gymnasium.

Redan innan de kontaktade oss på Simple så hade Bladins börjat arbeta mycket med deras varumärke genom olika aktiviteter på sociala medier och även gerilla marknadsföring.

Bladins anlitade Simple för att bygga en karriärplattform som skulle väcka uppmärksamhet hos erfarna och skickliga pedagoger som många skolor skriker efter idag. Projektets mål var att genom storytelling och video visa upp den stolthet som finns i samtliga skolor för att få ett positivt intryck av skolorna, skapa stoltare medarbetare & elever och visa att stiftelsen är en arbetsgivare som vill att sina anställda ska utvecklas och växa.

Lösning

Vi bestämde oss för att ta action på samtliga skolor och skapa cirka 4 filmer per skola fördelat på rektor, pedagoger och elever. Parallellt med det skulle över 100 professionella bilder tas varav allt materialt skulle läggas upp på ett och samma ställe genom en ATS plattform via en av Simple Groups samarbetspartners, Teamtailor. 

Ambitionen var att Simple Group skulle sköta helhetet med allt från skapandet av materialet till leveransen av karriärssida. Vi ville ha så mycket inspelat material för både se till att varje film var minst 2 minuter lång samt att vi hade material som kunde återanvändas utifall behov av marknadsföring för utlysta jobb skulle uppstå.

Resultat

Resultatet blev en färdig karriärssida med 4 separata enhetssidor för respektive skola som är i framkant. Simple Group producerade över 20 filmer och 100 professionella bilder samt hjälpte Bladins att bygga upp hela deras karriärplattform från grunden.

Utöver den färdiga leveransen producerades även över 10 kortare filmer anpassade för sociala medier samt filmer anpassade för marknadsföring i kollektivtrafik. 

Än idag fortsätter vi att återanvända mycket av det material som skapades under hösten 2021 då skolorna regelbundet letar efter duktiga och erfarna pedagoger.