Helsingborg, Sweden

Ajdin Crnovic: Varför skulle vi anställa dig?

Varför skulle vi anställa dig?

🎥 I denna video ger Ajdin dig några exempel på hur du kan svara på frågan ”Varför skulle vi anställa dig?”.

I sketchen får du se några dåliga exempel och ett bättre exempel.

Hur skulle du svara på den frågan om du satt i en intervju? Om du är förberedd på de olika frågor som ställs så har du större möjligheter att tackla frågorna utan att bli för kort i dina svar.

Varför skulle vi anställa dig är en en ganska vanlig intervjufråga som ställs och för att ge dig några extrema exempel på hur du inte ska svara så kan det låta så här:

  •  ”Ja.. jag vet inte, det är ju ni som gått ut med annonsen och jag behöver ett jobb.”
    • Det är inte det bästa svaret en rekryterare eller rekryterande chef vill höra när de ställer frågan. Svaret som du gav låter inte speciellt engagerat och kommer garanterat ge dig ett antal ”minus poäng”.
  • ”Ni borde anställa mig för mina skills, erfarenhet och personlighet.”
    • Nja, detta svaret är ganska kort och säger inte  så mycket för att vi ska anställa dig.
  • ”Ni borde anställa mig för jag kommer att arbeta hårdare än någon annan kandidat ni någonsin träffat.”
    • Här har vi också ett vanligt svar som många tror ska vara ett bra svar men tyvärr är det motsatt mot bra och kan uppfattas som mycket arrogant beroende på hur du säger det.

Försök istället att belysa de kompetenser du besitter på och knyt ihop det med dem som efterfrågas i jobbannonsen. På så vis blir du relevant och man vill veta mer om dig.

Ett exempel på ett bättre svar ges i videon och kan vara likt detta:

  • ”Som ni kan se på min CV har ja de kompetenser ni efterfrågar och som ni vill ha av mig som kandidat. Jag har 10 års erfarenhet och vet hur man bygger ett varumärke och jag har en universitetsexamen inom marknadsföring. Sen har jag några mjuka värden som jag tror att ni kommer att uppskatta då ha ser mig själv som en team-player, samarbetsvillig, jag är tydlig i min kommunikation  och jag har lite humor. Jag har följt ert företag ett bra tag nu och jag vet att ni söker en som verkligen vill ta ägarskapet för denna rollen där jag vet att jag har massor av idéer för denna rollen som jag vet kommer att hjälpa företaget att nå sina mål. Jag hade älskat att få dela med mig av detta för er och mina arbetskollegor.”

Försök lyfta några mjuka värden som du besitter och ge ett unikt värde som du kommer med. Visa att du har självförtroende och vet vad du pratar om. Detta kommer ge dig ett stort plus i kanten och kommer ge dig ett försprång i många arbetsintervjuer.

Hoppas det hjälper någon av er på spåret mot sitt nästa drömjobb!

Prenumerera gärna på min Youtube-kanal HÄR.

Related Posts

Leave a comment