Helsingborg, Sweden

Hur kan du omvandla dina idéer till video?

hur kan du omvandla dina idéer till video?

Ibland kan det vara utmanande att omvandla en idé vi har till något rörligt. Det kan bero på många olika faktorer och för att hålla uppe mitt momentum så har jag en enkel metod jag brukar följa. 

Inspiration är något som lever sitt egna liv. Den kommer lite när den känner för det. Därför är det väldigt viktigt att alltid skriva ner alla idéer du får när inspirationen väl kommer. Det räcker med några grundläggande punkter så att du kan gå tillbaka till idéen när du skriver om den till ett manus eller script – vilket i sin tur så småningom blir ditt innehåll.  

För att omvandla en idé till video så brukar jag strukturera upp den på följande sätt:

Vad är min idé, vilket värde tillför den och vilket mål har jag med att omvandla den till en video?

Sedan strukturerar jag upp den likt hur en uppsats ser ut i skolan:

  • Inledning: Detta är din ”hook”. Vad ska du säga de första 3 sekunderna för att fånga din tittare och få dem att fortsätta titta på din video? Hur formulerar du inledningen på bästa sätt? Jag försöker alltid skriva ner ett par olika varianter för att få en känsla av vad jag tror fungerar bäst.
  • Huvuddel: Detta är ditt värde och information. Hur ska du formulera dig på bästa sätt för att ge ett värde och sprida information samtidigt som du håller det kortfattat? 
  • Avslutning: Detta är din Call-To-Action. Vad vill du att din tittare ska göra efter att hen tittat på din video? Ska de kommentera? Ska de följa dig? Ska de klicka sig vidare någonstans? Och så vidare..

Eftersom jag (ännu) inte är aktiv med längre content på plattformar som exempelvis Youtube så försöker jag alltid att hålla mina videos under 1 minut vilket inte alltid är jätteenkelt.

Jag upplever fortfarande att LinkedIn ligger lite efter när det gäller video och de har en del kvar att göra på den fronten för att hänga med.

Därför har jag den senaste veckan experimenterat på plattformen TikTok för att få en känsla av hur det fungerar. Vad är det som får videoinnehåll att flyga och engagera människor där? Fungerar mina idéer? Går det att vara ”seriös” eller måste en bara dansa och flamsa?

Det finns en anledning till att YouTube och Instagram tagit efter TikTok med deras Shorts och Reels. För er som inte känner till detta så är det motsvarigheten till TikToks korta videos (15 sekunder, 30 sekunder, 60 sekunder och i vissa fall upp till 3 minuter).

Något jag frågar mig är om LinkedIn under 2022 kanske kommer släppa något liknande. 

Vad tror du?

I vilket fall som helst så rekommenderar jag dig starkt att göra vad du kan idag och börja omvandla dina idéer till video i den mån du kan. 

Jag hoppas detta hjälper någon av er där ute.

Önskar er en fortsatt fin vecka!

Leave a comment