Helsingborg, Sweden

10 inledningar eller hooks att använda till dina videos?

10 hooks du kan använda för att öka visningar i dina videos

Jag har under flera veckor studerat över 1000 virala videos för att få fram ett mönster i om de som skapar innehållet har en röd tråd. Mer än 95% av alla innehållskapare och videos har en gemensam nämnare som är en avgörande faktor i varför alla dessa content skapare lyckas få sina videos att gå viralt.

Det är ”hooken”, det vill säga inledningen i videon. De 3 första sekunderna. 

I stort sett alla videos som går viralt har en bra hook som fångar dig som tittare direkt vilket är en nyckel i att lyckas med att få innehåll i sociala medier att flyga oavsett om det är text, röst eller video. 

Att fånga tittaren direkt innebär kort och gott att du får ett svar direkt över vad du kommer få av att fortsätta titta på videon. 

Utifrån mina studier har jag tagit fram en lista på de 10 vanligaste inledningarna som använts under 2021 och här kommer de utan inbördes ordning:

  • ”Du kommer inte tro detta …” – Denna inledning kan användas för att fånga en tittare i samband med något du vill visa dina tittare något som kanske är ”mindblowing”, väldigt personligt eller liknande.
  • ”Ett enkelt och viktigt tips…” – Används  som exempel för att ge dina tittare ett konkret tips som de kan ha nytta utav i sina professionella eller privata liv. 
  • ”Här kommer något du inte visste…” – Förutsätter att du ger dina tittare något de inte vet och ger dem en anledning till att titta på hela din video. 
  • ”X anledningar till varför…” – Som det låter så ger du dina tittare 3, 5 eller 10 anledningar till varför något inom ett visst område fungerar bra, mindre bra eller liknande.
  • ”10 saker… (inom ditt område, bransch eller liknande)… som jag önskar att jag visste tidigare… ” – Här delar du med dig av 3, 5 eller 10 saker inom exempelvis ditt expertområde som du hade velat veta när du började.
  • ”Top 5… (verktyg, program eller dylikt) jag använder för att…” – Här delar du som exempel hemsidor, program eller annat som du använder för att göra det du gör inom ditt område, bransch och så vidare.
  • ”Hur jag fick… inom 24 timmar…” – Med denna intro kan du som exempel dela med dig hur du gjorde något inom en viss tid och dela med dig av hur andra kan göra detsamma.
  • ”Ingen pratar om…” – Dela med dig av något innehåll som ingen annan pratar om genom att använda dig av denna inledning.
  • ”Detta är varför din… inte fungerar” – Här kan du ge konkreta anledningar till varför något som någon annan gör inte fungerar inom ex bransch, område eller liknande.
  • ”Här kommer X små tips som kan hjälpa dig…” – Som det låter så är syftet att dela med sig utav några mindre knep för att underlätta vardagen för andra.
 
Som du kanske märker så har alla dessa inledningar ett enda syfte – att ge värde till andra. Om du idag arbetar som marknadschef, content skapare, social media manager eller annat relevant så måste du förstå att allt handlar om vad alla andra får ut av det.

Om du ger utan att förvänta dig något tillbaka, där du har en kontinuitet, där du är orginell och har uthållighet så kommer du att vinna i längden. Du kan inte förvänta dig att andra ska bry sig om du endast pratar om dig själv.

Utgå från dig själv i din yrkesroll eller dig själv som privat person och ställ dig följande fråga:

– Tycker du om att umgås med människor som endast pratar om dig själva?

Troligtvis inte. På samma sätt fungerar sociala medier – de är till för att DU ska vara social, oavsett om du gör innehåll som en individ eller som ett företag. DU måste tillföra ett värde till dina följare HELA TIDEN. 

Gör du det så lovar jag dig att du kommer få tillbaka förr eller senare. Vi människor fungerar bara så, vi är enkla. Ger du kontinuerligt så kommer du att få men förvänta dig aldrig något så löser sig resten längst vägen.

Hoppas detta hjälper dig.

/Ajdin

Leave a comment