Helsingborg, Sweden

Simple News | Vecka 18 (2021)

Linkedin Nyheter med Ajdin Crnovic

Simple News AVSNITT 24!

Simple News Avsnitt 24 - Vecka 18, 2021 | Simple Group

Klicka på bilden för att komma till avsnittet.

Simple News är tillbaka med Ajdin Crnovic och Kid Hammarstrand. Programmet där vi går igenom det som har hänt på LinkedIn i Sverige. 

Vi hoppas ni alla haft en underbar helg och är taggade inför veckan som kommer!

Vad har hänt på LinkedIn i Sverige under vecka 18 2021? 

Detta avsnitt presenteras av ELBE Automatic AB.

I detta avsnitt av Simple News tar Ajdin och Kid upp följande:

NYHET 1

I veckan kom siffrorna att Sverige just nu ligger på den lägsta siffran av antalet konkurser på 14 år. I inlägget från Andreas Hagman får vi information om att de största konkurserna kommer inom bygg. Minskningen av antalet konkurser med 50 procent mot föregående år. Hälften av de kursade bolagen är yngre än 5 år. Frågan är om det är som Dagens Industri säger: Är det en dopad marknad med statliga stöd som skjuter problemen i framtiden eller är det inte det? In och läs inlägget och kommentarer från Andreas för en spännande diskussion. 

NYHET 2

Vill du ha 300 000 kr i värde för din idé? Nu kan du skicka in din pitch till 60secondpitch.se. Om du vill veta mer om detta gå in på Josef Fallesens inlägg i veckan.  

NYHET 3

I veckan kunde vi läsa att Einride, den svenska lastbilsutmanaren nu genomför sin största kapitalrunda hittills genom att ta in 930 miljoner kronor för att växa i Europa och USA. Nyheten såg vi i ett inlägg från Einrides VD, Robert Falck. Stort grattis och vi ser fram emot att följa er framfart! 

Veckans lyft: 

Veckans lyft går till Pär Lager som vi vill gratulera till den nya tjänsten som generalsekreterare på svenska FN förbundet. In och följ Pärs resa på Linkedin.

Hyr din filmstudio i Malmö! Simple Group har numera en filmstudio i Malmö som du kan nyttja. Kontakta Ajdin Crnovic för att få mer information.

Veckans inlägg

Veckans inlägg går till Elin Andersson som tar upp ett spännande ämne angående CV och andra sätt för att kategorisera kandidater i en rekryteringsprocess. Elin menar på att vi bör ha kommit längre än såväl CV som personlighetstester tidigt i processen. In och läs hela inlägget och lägg din åsikt i kommentarsfältet.

Veckans Kalkon:

Veckans kalkon går till negativitet. Låt oss skapa en positiv energi på plattformen – lite som ELBE Automatic – plus och minus skapar rätt energi för just din produktionslinje med fokus på driftsäkerhet. 

Fortsätt gärna skicka tips till oss på nyheter ni vill lyfta

Hoppas ni gillar avsnittet och att ni får en en fantastisk vecka! 

Vi ses nästa måndag!

Related Posts

Leave a comment