Helsingborg, Sweden

Simple News | Vecka 15 (2021)

Linkedin Nyheter med Ajdin Crnovic

Simple News AVSNITT 20!

Simple News Avsnitt 21 - Vecka 15, 2021 | Simple Group

Klicka på bilden för att komma till avsnittet.

 

Simple News är tillbaka med Ajdin Crnovic och Kid Hammarstrand!

Programmet där vi går igenom det som har hänt på LinkedIn i Sverige. 

Vi hoppas ni alla haft en underbar helg och är taggade inför veckan som kommer!

Vad har hänt på LinkedIn i Sverige under vecka 15 2021? 

I detta avsnitt av Simple News tar Ajdin och Kid upp följande:

NYHET 1

I veckan skrev Dagens Industri om bolaget Crunchfish och deras sätt att göra kontanterna digitala med en ny och säker teknik. I intervjun så säger VD, Joachim Samuelsson följande:

”Vår Digital Cash plånbok är ett komplement till världens alla typer av betaltjänster, antingen i mobilen eller på ett kort. Digital Cash plånboken har ett speglat Digital Cash konto som debiteras när betalaren eller mottagaren kopplar upp sig. Digital Cash kontot är spärrat och kan endast debiteras från Digital Cash plånboken, vilket skyddar mot övertrassering och dubbelspendering, förklarar Joachim Samuelsson”

Vi ser fram emot att följa eran resa Joachim! 

NYHET 2

2016 när Findus lade ner sin produktion i Bjuv så blev det så klart en kalldusch för såväl invånare som medarbetare. Flera hundra arbetstillfällen försvann och lokalerna ekade tomma. 2018 öppnade Foodhills upp ett nytt område i samma lokaler med fokus på cirkulär livsmedelsproduktion. Idag, 3 år senare, så är två tredjedelar av lokalerna uthyrda och närmare 600 arbetstillfällen är på sin plats. Bra jobbat! Vi på Simple News uppskattar alla cirkulära initiativ som får rätt förutsättningar att lyckas.

NYHET 3

Det är många stjärnor att rekrytera från flygbranschen i dessa tider och ett bolag som inte är sent att hoppa på den trenden är bolaget Apotea som i veckan gick ut med att man rekryterat en ny marknadschef. Stort lycka till i ditt nya jobb, Patrik Furuhagen och grattis till Apotea som fortsätter sin tillväxt-resa. 

Veckans lyft: 

Under veckans lyft så lyfter vi en person eller prestation som har utmärkt sig lite extra på LinkedIn. Denna veckan vill vi tända en lampa över Lena Södersten. Lena har nämligen gjort ett fantastisk arbete här under våren kopplat till solsäljstöd. Det är nämligen så att reglerna kring rotavdraget har förändrats och flera av de som har installerat solceller har då gått miste om ersättning de haft rätt till om de skjutit på sin installation. Efter Lenas arbete kom då under förra veckan ett besked från regeringen att de närmare nio tusen hushåll kommer att kompenseras för deras oförutsedda förlust. Bra jobbat Lena! Lyftet har vi tagit från Håkan Larsson som lyfte fram Lenas prestation på LinkedIn. 

Vill du också skapa högkvalitativa videos som sticker ut i sociala medier? Simple Group har numera en filmstudio i Malmö som du kan nyttja. Kontakta Ajdin Crnovic för att få mer information.

Veckans inlägg

Veckans inlägg går till Niklas Berntzon som ger feedback till hitta mäklare samtidigt som han själv sålt bostäder för ca 480 miljoner kronor under Q1. Stort grattis Niklas och kul vinkel på ditt inlägg.

Veckans Kalkon:

Veckans kalkon till alla er som scrollar, scrollar, scrollar och återigen scrollar. Det är dags att börja interagera med inlägg ni ser på LinkedIn.

Fortsätt gärna skicka tips till oss på nyheter ni vill lyfta

Hoppas ni gillar avsnittet och att ni får en en fantastisk vecka! 

Vi ses nästa måndag!

Related Posts

Leave a comment